۸ نیروگاه خورشیدی در ۷ منطقه تهران افتتاح شد و به بهره برداری رسید!
همزمان با هفته محیط زیست، شهرداری تهران از افتتاح هشت نیروگاه خورشیدی جدید در ۶ منطقه مختلف شهر خبر داد. این اقدام در راستای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در پایتخت و کاهش وابستگی به منابع فسیلی انجام شده است.
نقش تهران در توسعه انرژی های نو
به گزارش محمدصابر باغخانی پور، مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران، با توجه به آلودگی شدید هوای تهران و مصرف بالای انرژی در ساختمان ها، نیاز به استفاده از منابع تجدیدپذیر بیش از پیش احساس می شود. تهران به دلیل موقعیت راهبردی و پتانسیل بالای انرژی خورشیدی، می تواند پیشگام در حرکت به سوی شهر پایدار و سبز باشد.
مصرف انرژی در تهران و نقش شهرداری
کل مصرف برق شهر تهران حدود ۲۳ هزار گیگاوات ساعت در سال است و شهرداری نیز با مصرف ۳۰۰ گیگاوات ساعت، سهمی معادل ۱.۳ درصد دارد. با بهره گیری از انرژی خورشیدی و ایجاد زیرساخت های تولید انرژی تجدیدپذیر، می توان در جهت کاهش مصرف برق از شبکه سراسری و مدیریت ناترازی انرژی گام برداشت.
اقدامات شهرداری تهران در حوزه انرژی های نو
در سال های اخیر، شهرداری تهران با هدف الگوسازی و فرهنگ سازی، اقدام به نصب نیروگاه های خورشیدی در مناطق مختلف کرده است. با نظارت اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار و هماهنگی با مناطق ۲۲گانه پایتخت، پروژه هایی در حوزه انرژی تجدیدپذیر اجرا شده اند.
افتتاح هشت نیروگاه خورشیدی جدید
در مجموع، هشت نیروگاه جدید خورشیدی در مناطق مختلف از جمله مناطق ۴، ۵، ۶، ۱۱، ۱۸ و ۱۹ به مرحله بهره برداری رسیده اند. ظرفیت مجموع این نیروگاه ها ۱۶۰ کیلووات است که در کنار پروژه های قبلی، ظرفیت نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس در تهران را به ۱۵۷۷ کیلووات در ۷۷ نقطه رسانده است.
- نیروگاه خورشیدی ۱۰ کیلوواتی در ساختمـان خدمات شهری منطقه ۴
- نیروگاه ۱۰ کیلوواتی منطقه ۵ (ناحیه ۳)
- نیروگاه ۲۰ کیلوواتی منطقه ۵ (ناحیه ۴)
- نیروگاه ۱۵ کیلوواتی منطقه ۶ (ناحیه ۱)
- نیروگاه ۵۰ کیلوواتی در سوله ورزشی منطقه ۱۱
- نیروگاه ۳۰ کیلوواتی در ساختمان شماره ۲ منطقه ۱۸
- نیروگاه ۱۵ کیلوواتی در معاونت فرهنگی اجتماعی منطقه ۱۹
- نیروگاه ۱۰ کیلوواتی در معاونت خدمات شهری منطقه ۱۹
تأثیرات زیست محیطی مثبت
طبق آمار رسمی، نیروگاه های خورشیدی ایجاد شده سالانه حدود ۲۴۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید می کنند که منجر به کاهش انتشار حدود ۱۸۲.۴ تن گاز CO۲ می شود. این برابر با کاشت ۱۰۷۶ درخت در شهر تهران است.
چشم انداز آینده انرژی تجدیدپذیر در تهران
در راستای اجرای مصوبه هیأت وزیران مبنی بر تأمین حداقل ۲۰٪ برق مصرفی از منابع تجدیدپذیر، هدف شهرداری تهران دستیابی به ظرفیت ۳۰ هزار کیلووات تا پایان سال ۱۴۰۴ است. اداره کل محیط زیست برنامه ریزی برای احداث بیش از ۳۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح شهر را در دستور کار دارد.
جمع بندی و اهمیت موضوع
افتتاح همزمان هشت نیروگاه خورشیدی در پایتخت نشان دهنده اراده جدی مدیریت شهری در جهت حرکت به سوی شهر پایدار و کاهش مصرف انرژی های آلاینده است. با توسعه این زیرسا خت ها، نه تنها وابستگی به شبکه برق کم می شود، بلکه سلامت محیط زیست و آینده پایدار شهر تهران تضمین خواهد شد.
نظرات کاربران