سیارکی به اندازه یک خانه از ۷۲ هزار مایلی زمین می گذرد! اگر برخورد کند چه می شود؟
در تاریخ ۲۱ می ۲۰۲۵ (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵)، یک سیارک تازه کشف شده با نام ۲۰۲۵ KF با فاصله ای بسیار نزدیک تلاش خواهد کرد از کنار زمین عبور کند. فاصله این سیارک در زمان نزدیک ترین نقطه به سیاره ما، تنها ۱۱۵ هزار کیلومتر یا حدود ۷۲ هزار مایل است که معادل تقریبی یک سوم فاصله زمین تا ماه است.
جزئیات عبور سیارک ۲۰۲۵ KF از کنار زمین
- نام سیارک: ۲۰۲۵ KF
- تاریخ عبور: ۲۱ می ۲۰۲۵ میلادی (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ شمسی)
- فاصله تا زمین: ۱۱۵,۰۰۰ کیلومتر (حدود ۷۲,۰۰۰ مایل)
- سرعت حرکت: ۴۱,۶۵۰ کیلومتر بر ساعت
- قطر تخمینی: بین ۱۰ تا ۲۳ متر (اندازه ای مشابه یک خانه)
این سیارک کوچک توسط پروژه MAP در تاریخ ۱۹ می در صحرای آتاکاما شیلی شناسایی شد و مسیر آن چند ساعت بعد مورد محاسبه و تایید مراکز فضایی از جمله ناسا قرار گرفت.
آیا این سیارک خطرناک است؟
خیر، سیارک ۲۰۲۵ KF در حال حاضر در رده “اجسام فضایی بالقوه خطرناک” قرار نمی گیرد. اگرچه فاصله آن با زمین بسیار کم است، اما اندازه کوچک آن باعث می شود در صورت ورود به جو زمین، کامل بسوزد و نابود شود. درنتیجه، خطری برای ساکنان زمین نخواهد داشت.
همچنین عبور این سیارک از نزدیکی ماه نیز نگران کننده نیست، زیرا فاصله آن با قمر زمین حدود ۲۲۶,۶۶۶ کیلومتر خواهد بود که همچنان فاصله ای ایمن محسوب می شود.
سیارک های نزدیک به زمین؛ تهدید یا رویدادی طبیعی؟
ناسا از سال ۱۹۹۸ هزاران سیارک نزدیک زمین را شناسایی و رصد کرده است. به گزارش مرکز مطالعات اجرام نزدیک زمین (CNEOS)، تاکنون بیش از ۴۰ هزار سیارک نزدیک به زمین شناسایی شده اند که از این تعداد، حدود ۴۷۰۰ مورد به عنوان سیارک های بالقوه خطرناک دسته بندی شده اند.
به طور میانگین، برخورد بالقوه سیارکی که بتواند خسارتی قابل توجه وارد کند، در ۱۰۰ سال آینده بسیار نامحتمل است. بیشتر این سیارک ها، همچون ۲۰۲۵ KF، یا بسیار کوچک اند یا در فاصله ای ایمن از زمین عبور می کنند.
اگر سیارک ۲۰۲۵ KF با زمین برخورد می کرد، چه می شد؟
با توجه به قطر بین ۱۰ تا ۲۳ متر، اگر این سیارک وارد جو زمین می شد، درون لایه های بالایی جو منفجر شده و می سوخت. به همین دلیل، برخورد آن هیچ خطری جدی برای محیط زیست یا شهروندان نداشت. البته چنین برخوردی می توانست صدایی مهیب یا حتی نور زیادی در آسمان تولید کند، اما خسارتی جدی به همراه نداشت.
سیارک های آینده: تهدید واقعی یا یک نمایش کیهانی؟
با در نظر گرفتن موارد مشابه، مانند سیارک 387746 (2003 MH4) که اندازه ای بسیار بزرگ تر از ۲۰۲۵ KF دارد (۳۶۶ متر) و در تاریخ ۲۴ می از فاصله ۶,۶۷۶,۵۸۰ کیلومتری زمین عبور خواهد کرد، مشخص است که آن دسته از سیارک ها که فاصله شان کمتر از ۷.۵ میلیون کیلومتر و قطرشان بیشتر از ۱۵۰ متر باشد، به عنوان یک تهدید بالقوه تلقی می شوند. اما در مورد سیارک هایی با اندازه خانه، چنین نگرانی هایی مطرح نیست.
جمع بندی
عبور سیارکی به اندازه یک خانه از فاصله ای بسیار نزدیک به زمین، موضوعی جذاب برای جامعه نجومی و علمی به شمار می رود. اما خبر خوب این است که سیارک ۲۰۲۵ KF نه تنها خطرناک نیست، بلکه نمونه ای جالب از رصدهای پیشرفته نجومی و همکاری جهانی در پیش بینی و پایش اجرام سماوی نزدیک به زمین به شمار می آید.
در حالی که نزدیک شدن چنین صخره هایی به سیاره ما، ممکن است نگرانی هایی ایجاد کند، اما دانش پیشرفته امروز تا حد زیادی خطرها را کاهش داده و می توان با اطمینان گفت: این بار نیز زمین در امان ماند!
نظرات کاربران