بیوگرافی کاظم غریب آبادی و ماجرای خودنویس طلا در مذاکرات عمان
در روزهای اخیر، شایعه ای عجیب پیرامون کاظم غریب آبادی، معاون وزیر امور خارجه، در فضای مجازی منتشر شد که به سرعت واکنش هایی به دنبال داشت. این شایعه که توسط گروهک منافقین پخش شده بود، ادعا می کرد که غریب آبادی پس از پایان مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، یک خودنویس طلایی قیمتی را با خود برده است.
تکذیب قاطع سفیر ایران در عمان
موسی فرهنگ، سفیر کشورمان در عمان، بلافاصله به این شایعات واکنش نشان داد و آن ها را کذب محض و توهین به شعور مخاطب توصیف کرد. وی با بیان این که چنین اخباری فقط از ذهن سفیهانه کسانی چون منافقین تراوش می کند، گفت:
«منافقین دروغ گو آن قدر سفیه اند که نمی دانند در چیدمان سالن های مذاکره نه میزی وجود داشت و نه خودکار طلاکاری شده.»
خلاصه ای از ماجرای مذاکرات عمان
روز شنبه ۲۳ فروردین، دور اول گفت وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار شد. این مذاکرات با میانجی گری وزیر خارجه عمان و با حضور عباس عراقچی و استیو ویتکاف صورت گرفت. به گفته منابع دیپلماتیک، دو گروه مذاکره کننده در دو سالن جداگانه مستقر و پیام ها از طریق مقامات عمانی میان آن ها رد و بدل شد.
این گفت وگوها در فضایی آرام و محترمانه انجام شد و به اذعان تحلیل گران، ایران برنده این دور از مذاکرات بوده است. با این حال، منتشر شدن شایعه مربوط به خودنویس طلا به وضوح تلاشی برای انحراف افکار عمومی از اصل مذاکرات به حساب می آید.
بیوگرافی کاظم غریب آبادی
کاظم غریب آبادی متولد ۱۳۵۳، دیپلمات باتجربه ایرانی است. وی دارای مدارک دانشگاهی زیر است:
- کارشناسی روابط سیاسی، ۱۳۷۵ – دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه
- کارشناسی ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی، ۱۳۷۸
- دکترای حقوق عمومی – دانشگاه علامه طباطبایی، ۱۳۹۶
او مسلط به زبان های انگلیسی و عربی است و در کنار فعالیت های سیاسی، به تدریس در حوزه حقوق سازمان های بین المللی مشغول است.
سوابق حرفه ای و سیاسی
غریب آبادی از سال ۱۳۷۵ وارد حیطه سیاست خارجی شد و در پست های مختلفی فعالیت داشته از جمله:
- رئیس بخش بین الملل آسیا و اقیانوسیه در مجلس شورای اسلامی
- کارشناس ارشد در وزارت خارجه
- مدیر ارتباطات و امور بین الملل در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی
همچنین وی بین سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲، سفیر ایران در هلند و نماینده ایران در سازمان منع سلاح های شیمیایی و سازمان های بین المللی مستقر در لاهه بوده است.
از سال ۱۳۹۷ تاکنون نیز به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان های بین المللی در وین فعالیت می کند. در تیم مذاکره کننده هسته ای ایران هم عضویت دارد.
برخی از عناوین و مسئولیت های ایشان
- معاون امور بین الملل قوه قضاییه
- دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران
- دبیر کمیته برجام
- رئیس کمیته تخصصی هسته ای شورای عالی امنیت ملی
- معاون اول کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد
- مشاور وزیر امور خارجه در امور هسته ای
کتاب ها و تالیفات کاظم غریب آبادی
غریب آبادی تعداد زیادی کتاب و مقاله در زمینه های حقوق بشر، انرژی هسته ای و کنترل تسلیحات منتشر کرده که از جمله معروف ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آشنایی با معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات
- بررسی معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای (CTBT)
- پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران به روایت اسناد
- حقوق بشر در آمریکا و انگلستان
- آژانس بین المللی انرژی اتمی و حقانیت ایران در برنامه صلح آمیز هسته ای
شایعات درباره نسبت فامیلی و وضعیت تاهل
در فضای مجازی گفته می شود کاظم غریب آبادی داماد محمدباقر ذوالقدر، سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است. با این حال، هیچ منبع رسمی این موضوع را تایید یا تکذیب نکرده است.
همچنین جزئیاتی درباره محل تولد، وضعیت تأهل یا فرزندان وی به صورت رسمی منتشر نشده است و شایعات مطرح شده در این زمینه نیز بدون سند معتبر هستند.
پاسخ به شایعه خودکار طلا در مذاکرات مسقط
منابع دیپلماتیک و سفیر ایران در عمان با قاطعیت اعلام کردند که هیچ میز یا خودنویسی در محل مذاکرات وجود نداشته و تمام فرآیند گفت وگوها در فضای غیررسمی و از طریق میانجی گری عمان برگزار شده است. طرح چنین شایعاتی نشان دهنده تلاش جریان های ضد ایرانی برای ضربه زدن به موفقیت های دیپلماتیک کشور است.
سفیر ایران در این باره گفت:
«جعل دروغ توسط گروهک منافقین علیه سربازان عرصه دیپلماسی ایران، نشانه دیگری از خیانت پیشگی و رذالت این گروهک و سرکردگان آن است.»
جمع بندی
بررسی سابقه کاری و علمی کاظم غریب آبادی نشان می دهد که وی یکی از چهره های برجسته در حوزه سیاست خارجه و دیپلماسی ایران است. انتشار شایعاتی مانند ماجرای خودکار طلا نه تنها بدون سند و اعتبار است، بلکه تلاشی برنامه ریزی شده برای مخدوش کردن چهره دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در آستانه تحولات مهم منطقه ای بوده است.
نظرات کاربران