نمایشگاه کتاب بیشتر از حضوری در مجازی کتاب فروخت! رکورد فروش مجازی کتاب شکست
سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال با شگفتی بزرگی همراه بود! برای نخستین بار در تاریخ این رویداد فرهنگی، فروش مجازی کتاب از فروش حضوری پیشی گرفت و رکوردی جدید در صنعت نشر ایران ثبت شد.
رکورد فروش مجازی کتاب در کشور شکسته شد
به گزارش رسانه های معتبر از جمله گروه رسانه ای شرق، آمار رسمی نشان می دهد که نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی در بخش فروش نسبت به سال گذشته، توانسته است نقطه عطفی در مسیر دیجیتالی شدن کتابفروشی و نشر در کشور ایجاد کند.
مقایسه آمار فروش حضوری و مجازی
- ۲۱ درصد افزایش فروش حضوری نسبت به سال گذشته
- ۷۱ درصد افزایش در تعداد عناوین و جلدهای فروخته شده
- مجموع فروش نمایشگاه امسال: ۷۶۷ میلیارد تومان
با توجه به این آمار، مشخص است که علاقه مندی کاربران و مخاطبان کتاب به خرید اینترنتی کتاب رشد چشمگیری داشته و زیرساخت های فراهم شده برای فروش مجازی نیز زمینه موفقیت آن را فراهم کرده است.
چه عواملی باعث رشد فروش مجازی شدند؟
موارد زیر نقش مهمی در موفقیت فروش آنلاین کتاب در نمایشگاه امسال ایفا کردند:
- پوشش گسترده خدمات ارسال پستی با هزینه کمتر
- تنوع بالای عناوین و ناشران در بستر آنلاین
- تجربه ساده و کاربرپسند در سامانه فروش اینترنتی
- اطلاع رسانی موثر در شبکه های اجتماعی و رسانه ها
- علاقه روزافزون به خرید غیرحضوری در میان نسل جوان
دگرگونی تجربه خرید در نمایشگاه کتاب
قبلاً بسیاری از مخاطبان نمایشگاه از شلوغی و ازدحام فضا گلایه داشتند. اما اکنون، با فراهم شدن امکان خرید کتاب از خانه با چند کلیک، علاقه و مشارکت مردمی در این رویداد به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
آینده ای روشن برای بازار مجازی نشر کتاب
رشد سریع فروش در بستر دیجیتال، پیامی واضح برای ناشران و فعالان حوزه کتاب دارد: آینده کتاب فروشی در ایران دیجیتال است. نمایشگاه ۱۴۰۳ اثبات کرد که زیرساخت های فروش مجازی توان پاسخگویی به نیاز مخاطبان را دارد و می تواند به عنوان مدل نوینی برای توزیع و فروش کتاب در کشور مورد توجه قرار گیرد.
جمع بندی: تحول در مسیر نمایشگاه کتاب
با ثبت رکورد ۷۶۷ میلیارد تومان فروش و سهم پررنگ بستر مجازی، سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نقطه عطفی در تاریخ فرهنگی کشور ما بود. راه اندازی و توسعه زیرساخت های فروش آنلاین کتاب اکنون دیگر یک مزیت نیست، بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ادامه مسیر نشر کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه در ایران است.
نظرات کاربران