سریال سووشون از کدام پلتفرم پخش می شود؟
سریال سووشون (Suvashun) به کارگردانی نرگس آبیار و تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی، اقتباسی هنرمندانه از رمان مشهور سیمین دانشور است که نخستین بار در سال ۱۳۴۸ منتشر شد.
این سریال در سال ۱۴۰۴ از پلتفرم اختصاصی “ویدائو” پخش شده و توانسته توجه مخاطبان ادبیات و تاریخ معاصر ایران را به خود جلب کند.
رمان سووشون یکی از اولین آثار بلند ادبی نوشته شده توسط یک زن ایرانی محسوب می شود که با نگاهی تیزبین به تحولات اجتماعی و سیاسی زمان اشغال ایران توسط متفقین در جنگ جهانی دوم می پردازد. داستان از نگاه زری، زنی روشنفکر و دغدغه مند روایت می شود که در کنار همسرش یوسف، مسیر بیداری و مقاومت را تجربه می کند.
بازیگران اصلی و تیم کارگردانی
نرگس آبیار، کارگردانی که پیش از این با آثاری همچون شیار ۱۴۳ و شبی که ماه کامل شد توانسته است نگاهی زنانه با محور مقاومت و درون نگری را در سینما تثبیت کند، در ساخت «سووشون» نیز دنباله رو همین مسیر است.
دانلود قسمت اول ۱ سریال سووشون با بازی بهنوش طباطبایی
در این سریال، بهنوش طباطبایی در نقش زری درخشیده و نقش همسر آزاده و شجاعش، یوسف، را میلاد کی مرام با مهارتی بالا ایفا می کند. بازی تأثیرگذار و احساس برانگیز بهنوش طباطبایی یکی از برگ های برنده این مجموعه به شمار می رود.
لوکیشن های تاریخی و فضاسازی دقیق
تصویربرداری این سریال در لوکیشن های تاریخی شهر شیراز مانند باغ عفیف آباد، خانه قوام و بافت قدیم شیراز
انجام شده و به شکل گیری فضایی مستند و باورپذیر کمک کرده است. با این حال، انتخاب این مکان ها واکنش منتقدان میراث فرهنگی را در پی داشت.
خانم آبیار در پاسخ اعلام کرده که تمامی ساخت وسازها موقتی بوده و برنامه ریزی دقیقی برای عدم آسیب به بناهای تاریخی صورت گرفته است.
خلاصه داستان قسمت اول سریال سووشون
در قسمت اول، در اوج اشغال جنوب ایران توسط نیروهای انگلیسی و گسترش قحطی و بیماری، حاکم محلی می خواهد برای دخترش یک جشن عروسی باشکوه برگزار کند.
زری و یوسف با اینکه تمایلی ندارند، به مراسم می روند.
زری نگران رفتار یوسف است، چرا که او از منتقدان جدی تجمل گرایی در زمان گرسنگی مردم است.
یوسف اعتقاد دارد منابع و هزینه ها باید صرف کمک به مردم گرسنه و خسته از جنگ شود، که همین دیدگاه او را در تضاد با قدرت حاکم قرار می دهد…
نقد و بررسی قسمت اول سریال سووشون
سریال سووشون با وفاداری به المان های اصلی رمان و تقویت شخصیت پردازی ها، یکی از موفق ترین اقتباس های سال های اخیر به شمار می رود.
کارگردانی نرگس آبیار در کنار فیلمنامه ای منسجم، باعث انتقال حس زمان و مکان به مخاطب می شود.
بازی ظریف و احساسی بهنوش طباطبایی (زری) و بازی قوی و باورپذیر میلاد کی مرام (یوسف) نقطه قوت سریال و عامل اصلی ارتباط احساسی مخاطب با شخصیت هاست.
از لحاظ فنی، «سووشون» دارای طراحی صحنه و لباس دقیق، نورپردازی هنرمندانه و فیلم برداری چشم نواز است که فضای سال های ۱۳۲۰ ایران را به خوبی تداعی می کند.
هرچند ممکن است برخی از سکانس ها یا دیالوگ ها برای مخاطبانی که با رمان آشنا نیستند پیچیده به نظر برسد، اما هنرنمایی بازیگران و فضاسازی قوی باعث می شود بیننده با داستان همراه شود.
جمع بندی
قسمت اول سریال سووشون، آغازگر مسیری پر تنش، احساسی و تاریخی است که مخاطب را هم با فضای سیاسی و اجتماعی دهه ۲۰ شمسی و هم با قهرمانانه های یک زن در برابر استبداد روبه رو می سازد.
اگر به آثار تاریخی، درام های اجتماعی و اقتباسات ادبی علاقه مند هستید، تماشای این مجموعه را از دست ندهید.
نظرات کاربران