زمان تشییع شیوا ارسطویی اعلام شد | خودکشی و محل دفن
شیوا ارسطویی، نویسنده، شاعر و مترجم برجسته ایرانی، در سن 64 سالگی چشم از جهان فرو بست. خبر درگذشت او در حوالی روز تولدش، جامعه فرهنگی و ادبی ایران را در بهتی بزرگ فرو برد.
مراسم تشییع و خاکسپاری شیوا ارسطویی
بر اساس اطلاعیه رسمی، مراسم بدرقه پیکر شیوا ارسطویی در روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت، ساعت ۹ صبح در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد. محل مراسم در خیابان کریمخان، خیابان ایرانشهر، ضلع جنوبی پارک هنرمندان اعلام شده است. پس از وداع، پیکر این نویسنده فقید به خانه ابدی اش منتقل خواهد شد.
علت مرگ شیوا ارسطویی؛ ایست قلبی یا خودکشی؟
علت درگذشت شیوا ارسطویی تا این لحظه به صورت رسمی اعلام نشده است. بر اساس برخی گزارش ها، احتمال ایست قلبی مطرح شده اما گمانه هایی نیز در مورد احتمال خودکشی وجود دارد. خانواده او هنوز اطلاعات دقیقی درباره علت مرگ منتشر نکرده اند.
«من پسر شیوا هستم. شیوا رفت، واقعا رفت. لطفا سوال نفرمایید.»
انتشار این پیام از سوی فرزند شیوا، بی پاسخ ماندن پرسش ها درباره علت مرگ او را تشدید کرده است. تا زمان انتشار بیانیه ای رسمی، هرگونه اظهار نظر در مورد خودکشی در حد شایعه باقی می ماند.
بیوگرافی مختصر شیوا ارسطویی
شیوا ارسطویی متولد اردیبهشت ۱۳۴۰ در تهران بود. او فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد و رشته بهداشت در مقطع کارشناسی بود. علاقه مندی جدی وی به ادبیات از اوایل دهه ۷۰ شمسی آغاز شد.
ارسطویی نزد رضا براهنی آموزش داستان نویسی دید و بعدها به تدریس در دانشگاه هنرهای زیبا و برگزاری کارگاه های وانکا پرداخت.
آثار برجسته شیوا ارسطویی
- مجموعه داستان: «آمده بودم با دخترم چای بخورم»، «آفتاب مهتاب»، «من دختر نیستم»
- رمان ها: «او را که دیدم زیبا شدم»، «بی بی شهرزاد»، «افیون»، «خوف»، «نی نا»، «ولی دیوانه وار…»
- مجموعه شعر: «گم»، «بیا تمامش کنیم»
رمان «افیون» به دلیل محتوای انتقادی اش، هرگز اجازه انتشار در ایران را پیدا نکرد و در آلمان چاپ شد.
نقش اجتماعی و هنری شیوا ارسطویی
او در دوران جنگ ایران و عراق به عنوان امدادگر خدمت کرد؛ تجربیاتی که بعدها تاثیر عمیقی بر مضامین آثار ادبی او گذاشت. همچنین به عنوان مشاور در تولید فیلم های دفاع مقدس نیز نقش داشت.
ردپای فمینیسم در آثار شیوا ارسطویی
دیدگاه فمینیستی در آثار او مشهود است. موضوعاتی چون تنهایی زنان، فشار اجتماعی و حق آزادی بیان، به طور گسترده در داستان ها و رمان هایش دیده می شود. رمان «خوف» نمونه ای از این روح معترض و نگاه نقادانه به جامعه بود.
تاثیر آخرین فعالیت های اینستاگرامی
در روزهای منتهی به مرگ شیوا، پست ها و استوری هایی در اینستاگرامش منتشر شد که برخی کاربران آنها را نشانه هایی از احتمال خودکشی دانسته اند. اما این فرضیه تاکنون از سوی خانواده یا منابع رسمی تایید نشده است.
واکنش نیکی کریمی به مرگ شیوا ارسطویی
نیکی کریمی، بازیگر و کارگردان مطرح ایرانی، با انتشار پستی احساسی نوشت:
«…یکی از آن ها شیوا ارسطویی بود. نثر قوی ای داشت، با وقار، آزاداندیش… آخرین کتاب هایی که به هم معرفی کردیم یادم هست. حیف شد “خوف” ساخته نشد. چرا کمتر در موردش می نویسند؟ بعضی آرتیست ها مهجور می آیند و مهجور می روند…»
شیوا ارسطویی و آزادی بیان
او در سال ۱۳۷۳ از امضاکنندگان بیانیه ۱۳۴ نویسنده علیه سانسور بود. این حرکت، اعتقاد راسخ او به آزادی اندیشه را نشان داد. او هیچ گاه از بیان دیدگاه هایش عقب ننشست.
لینک جزئیات بیشتر درباره زندگی شیوا ارسطویی
برای مطالعه زندگی نامه کامل و جزئیات دقیق درباره شرایط درگذشت شیوا ارسطویی، روی لینک کلیک کنید
کلام پایانی
شیوا ارسطویی رفت، اما آثار، صدا، قلم و تفکر او تا سال ها در ذهن و دل مخاطبان ادبیات ایران خواهد ماند. او یکی از معدود نویسندگانی بود که خودش بود؛ صادق، جسور، مهربان، منتقد و انسانی واقعی.
نظرات کاربران