اسنپ درمورد قتل الهه حسین نژاد بیانیه رسمی منتشر کرد + واکنش ها
در پی حادثه تلخ قتل الهه حسین نژاد، پلتفرم اسنپ با انتشار بیانیه ای رسمی نسبت به این ماجرا واکنش نشان داد. اگرچه این بیانیه تنها چند ساعت پس از انتشار از وب سایت این شرکت حذف شد، اما در همین مدت کوتاه بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی و رسانه ها داشت.
بیانیه رسمی اسنپ در مورد قتل الهه حسین نژاد
اسنپ در بیانیه خود اعلام کرده بود که هیچ گونه ارتباطی میان این حادثه و سیستم حمل ونقل شهری این پلتفرم وجود نداشته است. طبق این بیانیه، الهه حسین نژاد به صورت عبوری توسط راننده ای به نام بهمن فرزانه سوار خودرو شده و این سفر در چارچوب خدمات اسنپ ثبت نشده بوده است.
در بخش هایی دیگر از این بیانیه آمده است:
- صلاحیت رانندگان اسنپ پیش از آغاز به کار، توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا بررسی و تایید می شود.
- سیستم امنیتی اسنپ شامل الگوریتم های هوشمند برای تشخیص انحراف از مسیر و اطلاع رسانی به اپراتورهای مرکز است.
- حادثه پیش آمده خارج از بستر پلتفرم اسنپ رخ داده و بررسی های فنی این گزارش را تایید کرده اند.
اسنپ: قاتل «بهمن فرزانه» تاییدیه پلیس را داشته است
در بیانیه اسنپ تاکید شده که بهمن فرزانه با وجود داشتن سوء سابقه، در زمان ثبت نام در ناوگان اسنپ توسط فراجا تایید شده بود. این بررسی ها براساس اطلاعات موجود در بانک های داده رسمی انجام می شود و پلتفرم های تاکسی اینترنتی به این اطلاعات هیچ گونه دسترسی مستقیمی ندارند.
سفر توسط خودروی عبوری؛ نه در بستر اسنپ
بر اساس اطلاعات منتشرشده، قتل الهه حسین نژاد در حالی رخ داده که وی به صورت مستقل و خارج از چارچوب اپلیکیشن اسنپ سوار خودرو شده است. به همین دلیل، اسنپ خود را از مسئولیت این اتفاق جدا می داند.
کاربران و واکنش ها به بیانیه اسنپ
در شبکه های اجتماعی برخی کاربران با انتقاد از نحوه استخدام رانندگان در اسنپ معتقدند افراد دارای سوءسابقه نباید فرصت فعالیت در چنین پلتفرم هایی را داشته باشند. از سوی دیگر، برخی معتقدند رد کردن افراد دارای سابقه کیفری می تواند تبعات اجتماعی مانند افزایش جرم و طرد شدن این افراد از جامعه را به همراه داشته باشد.
زیرساخت های امنیتی در اسنپ
اسنپ همچنین در بیانیه خود تاکید کرده که:
- پایش مداوم عملکرد کاربران راننده بر اساس بازخوردها و گزارش های کاربران انجام می شود.
- استفاده از فناوری های مانند ردیابی لحظه ای سفر، احراز هویت رانندگان و ثبت دقیق اطلاعات سفر نقش بزرگی در افزایش امنیت سفرهای درون شهری دارد.
- توسعه مداوم تیم های نظارتی جهت ارتقاء سیستم های ایمنی انجام می شود.
صحبت های مدیرعامل اسنپ در گفتگو با رسانه ها
در بخشی از صحبت های مدیرعامل اسنپ آمده است:
«مجوزهای فعالیت حرفه ای برای رانندگان از سوی پلیس صادر می شود و هرگونه استعلام به صورت برخط و دوره ای در اختیار اسنپ قرار می گیرد. این حادثه ارتباطی به اپلیکیشن نداشته و در آن لحظه راننده خارج از پلتفرم اقدام به جابجایی مسافر کرده است.»
کشته شدن الهه حسین نژاد و روایت های محلی
طبق گزارش اهالی محل، الهه حسین نژاد که از اهالی اسلامشهر بوده، توسط بهمن فرزانه که سابقه فعالیت در اسنپ را نیز داشته، به شکل عبوری سوار خودرو می شود و سپس مورد جنایت قرار می گیرد. این اتفاق در حالی رخ داده که هیچ سفری در اپلیکیشن ثبت نشده بوده است.
صحبت های پلیس و اسنپ در رابطه با استخدام راننده
هرچند هویت قاتل تایید شده و نام او در سیستم اسنپ وجود داشته است، اما از آنجایی که سفر به صورت خارج از سیستم انجام شده، مسئولیت مستقیمی متوجه پلتفرم نیست. پلتفرم اسنپ تاکید دارد که تنها مجوزهای تاییدشده توسط پلیس امکان فعالیت در ناوگان را دارند.
جمع بندی
حادثه تلخ قتل الهه حسین نژاد، بار دیگر این سوال بزرگ را برای افکار عمومی ایجاد کرد که مسئولیت نظارت بر سوابق رانندگان در سیستم هایی مانند اسنپ چگونه باید انجام شود. در حالی که اسنپ تمامی مسئولیت ها را به پلیس فراجا واگذار کرده، اما انتظار عمومی ارتقاء سطح ایمنی و پالایش دقیق تری از سوابق افراد است که در پلتفرم های حمل ونقل شهری مشغول به کار می شوند.
بیشتر بخوانید:
بیوگرافی قاتل الهه حسین نژاد «بهمن فرزانه» و اعترافات او + فیلم
نظرات کاربران