محل شهادت علم الهدی و یارانش کدام یادمان است؟
پس از شهادت مظلومانه سید حسین علم الهدی و یارانِ وفادارش در حماسه هویزه، ارتش بعث عراق در تاریخ 16 دی ماه 1359 موفق به تصرف منطقه عملیات و شهر هویزه شد. نیروهای عراقی با حملات بی رحمانه و با استفاده از تانک ها بر روی پیکرهای مطهر شهدا گذشتند و شهر هویزه را با خاک یکسان کردند. علاوه بر این، تأسیس میدان های مین و سنگرهای بتنی آن ها توانست استحکامات شدیدی را در بیابان های هویزه ایجاد کند.
آزادسازی هویزه و بازگشت شهدا
پس از گذشت 18 ماه از اشغال، در سال 1361 با یاری خداوند و پیشروی های سپاه اسلام، هویزه دوباره به دست نیروهای ایرانی افتاد. اما در این بازگشت غم انگیز، هیچ اثری از پیکر شهدای مظلوم نبود. در این میان، برادرانی که از حلقه محاصره عراق توانسته بودند فرار کنند، محل دقیق درگیری را مشخص کردند و در همان نقطه پرچم هایی به یاد شهدا نصب شد.
ساخت بنای یادبود شهدای هویزه
به مرور زمان، بنای مزار شهدای هویزه ساخته شد و پیکرهای مطهر که در نقاط مختلف پیدا می شدند، به این محل انتقال یافتند. از جمله شهید قدوسی، شهید سلحشور و دیگر شهدای حماسه. در همان سال، جنازه مطهر سید حسین علم الهدی نیز کشف شد. پیکر او با استفاده از قرآنی که در کنار او بود، شناسایی شد. پس از یک تشییع باشکوه در اهواز، او در کنار یاران وفادارش به خاک سپرده شد.
کشف وسایل شخصی شهید علم الهدی
یکی از برادران شهید علم الهدی بیان کرده است که حسین شب قبل از عملیات، کوله پشتی حاوی نهج البلاغه، وصیت نامه و یادداشت هایش را در سپاه هویزه گذاشت و به میدان رزم رفت. همچنین، پیکر مطهر او پس از شهادت با قرآن و آرپی جی ای که در کنارش بود، شناسایی شد.
تخریب شهر هویزه و اشغال 18 ماهه عراقی ها
ارتش عراق پس از اشغال هویزه، شهر را به کلی نابود کرد. خانه های مردم همانند خرمشهر با خاک یکسان شد و تا 18 ماه، هویزه تحت سلطه نیروهای بعثی باقی ماند. علی رغم این اشغال طولانی مدت، پس از آزادسازی شهر، آثار حماسه های بزرگ شهیدان و مقاومت آن ها هم چنان در ذهن مردم باقی مانده است.
داستان شهادت برادر سید جلال موسوی
برادر سید جلال موسوی، که همراه شهید علم الهدی در سپاه هویزه بود، قصد داشت کوله پشتی حسین را که حاوی وصیت نامه اش بود، برگرداند. اما در مسیر بازگشت به دست نیروهای بعثی به شهادت رسید.
خاطراتی از شهید سید حسین علم الهدی
1. دلاوری و امید به پیروزی
خواهرزاده شهید علم الهدی، برادر جزایری، می گوید که در سال 1357 در دوران حکومت نظامی، وقتی به ملاقات حسین در پادگان اهواز رفتیم، او به ما اطلاع داد که حکم اعدامش صادر شده است. اما همچنان به فرار و آینده امیدوار بود.
2. مادر شهید علم الهدی، الگوی پایداری
مادر شهید حسین علم الهدی، پس از شهادت فرزندش او را مانند مادران صدر اسلام تقدیم به خداوند کرد. او معتقد بود که حسین در راه خداوند جان خود را فدا کرده و از خداوند خواست تا قربانی او پذیرفته شود.
3. نهج البلاغه و روحیه دادن به یاران
شهید علم الهدی همواره نهج البلاغه را به دوستان و هم رزم هایش توصیه می کرد. در جلسات صبحگاهی سپاه، او خطبه های عربی نهج البلاغه را از حفظ می خواند و معنای آن ها را به دوستانش تفسیر می کرد.
4. حجی که به شهادت ختم شد
در زمانی که حسین برای یاران پاسدارش کلاس های آموزش قرآن و نهج البلاغه برگزار کرده بود، خبری از حمله هوایی عراق به اهواز رسید. او با لبخند به دوستانش گفت: “رفتن به حج ما حل شد” و عازم میدان نبرد گردید.
مکان شهادت و دفن شهید علم الهدی
محل شهادت شهید سید حسین علم الهدی، در بیابان های هویزه است. پیکر مطهر او در میدان نبرد بعد از آزادسازی شناسایی شد و در کنار دیگر شهدای حماسه هویزه به خاک سپرده شد. یادمانی با عنوان مزار شهدای هویزه در همان نقطه ساخته شد و به پایگاهی برای زیارت مردم و تجلیل از فداکاری این مردان بزرگ تبدیل شد.
عکس هایی از شهید علم الهدی و مقبره او
مقبره شهید حسین علم الهدی در کنار دیگر شهدای هویزه همچنان به عنوان یکی از یادمان های مهم دفاع مقدس ایستاده است. زیارتگاه ها و مراسم های یادبود برای این شهیدان همچنان برگزار می شود، و عکس های یادگاری از وی در دل و یاد مردم باقی است.
نظرات کاربران