چرا نباید اسم خود را در گوگل سرچ کنیم؟
ممکن است بارها وسوسه شده باشید که اسم خودتان یا نام کسب وکارتان را در گوگل جستجو کنید. جستجو نام خود در گوگل شاید برای برخی تفریحی باشد و برای برخی دیگر، راهی برای نظارت بر شهرت آنلاین. با این حال، این کار خطرات و عواقب نامطلوبی دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
1. کاهش رتبه بندی سایت در نتایج گوگل
جستجو کردن مداوم نام خود یا کسب وکارتان در گوگل و عدم کلیک بر روی لینک مربوطه می تواند تأثیر منفی بر رتبه بندی SEO شما داشته باشد. الگوریتم گوگل به عملکرد کاربران در نتایج مرتبط با جستجوها توجه می کند. اگر کاربر بارها یک صفحه را ببیند ولی روی آن کلیک نکند، سیستم گوگل ممکن است نتیجه بگیرد که این صفحه برای کاربران جذاب نیست. در حالت مشابه، این امر در خصوص کلمات کلیدی نتیجه مشابهی دارد. به همین دلیل، بهتر است به جای جستجوی مستقیم در گوگل، از دیگر ابزارهای آنالیز و رصد سئو استفاده کنید.
2. تأثیر منفی بر کمپین های تبلیغاتی
اگر از تبلیغات گوگل (Google Ads) استفاده می کنید، جستجوی کلمه کلیدی خود در گوگل و کلیک نکردن بر روی تبلیغ می تواند بودجه تبلیغاتی شما را هدر دهد. الگوریتم گوگل در صورتی که تشخیص دهد به تبلیغ علاقه ای ندارید، احتمالاً نمایش آن تبلیغ را کاهش خواهد داد که به معنی کاهش CTR (نرخ کلیک) و در نتیجه عملکرد ضعیف تر کمپین های تبلیغاتی است.
3. افشای ناخواسته اطلاعات شخصی
در برخی موارد، جستجوی نام خود می تواند منجر به افشای ناخواسته اطلاعات شخصی شما شود. اطلاعاتی مثل آدرس، شماره تلفن یا حتی منابعی که شما نمی خواهید نمایان شوند، ممکن است در نتایج نمایش داده شود. این مسئله می تواند برای امنیت و حریم خصوصی شما خطرناک باشد.
4. اضطراب و نگرانی بی مورد
ممکن است با جستجوی نام خود به اخبار، مطالب غیرمرتبط یا نادرست برخورد کنید که باعث نگرانی و اضطراب شود. گاهی اوقات نتایج جستجو شامل اطلاعاتی است که نمی خواهید دیگران به آن دسترسی داشته باشند، یا ممکن است متوجه شوید که چطور دیگران در فضای آنلاین از اطلاعات شما سو استفاده کرده اند.
چیزهایی که نباید در گوگل سرچ کنیم
علاوه بر جستجوی نام خودتان، برخی از موضوعات به صورت کلی بهتر است که در گوگل جستجو نشوند، یا دستکم با احتیاط بیشتری جستجو شوند. در ادامه تعدادی از این موارد را مرور خواهیم کرد:
- اطلاعات شخصی و حساس: هیچ وقت اطلاعات شخصی مثل شماره کارت، اطلاعات امنیتی یا آدرس خصوصی خود را در گوگل جستجو نکنید. این کار می تواند منجر به فاش شدن اطلاعات حساس و شخصی شما شود.
- محتوای غیرقانونی: جستجوی مواردی مانند مواد مخدر یا فعالیت های غیرقانونی می تواند شما را به مشکلات جدی قانونی دچار کند. علاوه بر این، چنین جستجوهایی شما را به سایت هایی هدایت می کنند که احتمال هک شدن یا به خطر افتادن اطلاعات شما وجود دارد.
- اطلاعات پزشکی بدون مشاوره تخصصی: جستجو در مورد بیماری ها یا درمان ها بدون مشورت با پزشک می تواند باعث ایجاد اضطراب و نگرانی شود. همیشه بهتر است از مشاوره یک پزشک متخصص استفاده کنید.
موارد جالب جستجو در گوگل
با این که بسیاری از جستجوها می توانند به نتایج نامطلوب منجر شوند، برخی از جستجوها فقط عجیب و شاید خنده دار باشند! در ادامه تعدادی از این جستجوهای عجیب را که کاربران انجام داده اند بررسی می کنیم:
- گوگل خیلی خری: برای بسیاری تعجب آور است چگونه برخی از کاربران از جستجوهای اینچنینی برای تعامل سرگرم کننده با گوگل استفاده می کنند.
- چیزهایی که نباید در گوگل سرچ کنیم: یکی از موضوعات محبوب است که منجر به لیست بلندبالایی از محتوای هشدار دهنده و گاهی ترسناک می شود.
- گوگل چند سالته؟ یک سوال جالب و متداول است. گوگل در واقع در سال 1998 تأسیس شد و سن آن همواره رو به افزایش است!
- چیزهایی که نباید در گوگل سرچ کرد ترسناک: جستجوی عبارات اینچنینی معمولاً به نمایش محتواهای ترسناک منجر می شود که شاید برای همه مناسب نباشد.
- سلام گوگل من خیلی تنهام: یک جستجوی احساسی است که برخی کاربران با گوگل صحبت می کنند.
- گوگل خیلی گاوی: از دسته جستجوهای عجیب و احتمالا شوخی آمیز است.
- سلام گوگل خوبی چه خبر: شاید اینجاست که کاربران دوست دارند با گوگل خودمانی صحبت کنند!
- سلام گوگل خسته نباشی: جستجویی جالب و مهربانانه که نشان دهنده تعامل برخی کاربران با موتور جستجو است.
نتیجه گیری
در نهایت، جستجوی مداوم نامتان یا نام کسب وکارتان در گوگل، نه تنها سودی برای شما ندارد، بلکه می تواند به خطرات جدی همچون کاهش رتبه بندی SEO و افشای اطلاعات شخصی منجر شود. پس از اپراتورهای حرفه ای سئو یا ابزارهایی که برای آنالیز نتایج طراحی شده است استفاده کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
نظرات کاربران