افزایش چشمگیر زن کشی در ایران / قتل ۳ زن توسط همسرشان در سه روز گذشته
زن کشی در ایران در روزهای اخیر به طرز نگران کننده ای افزایش یافته و افکار عمومی را دچار شوک کرده است. تنها در سه روز گذشته، سه زن به دست همسران خود به قتل رسیده اند؛ جنایت هایی با دلایل و انگیزه های مختلف، از اختلافات خانوادگی گرفته تا بدبینی، حسادت و کنترل گری مردانه.
ماجرای “قتل همسر با انگیزه اختلاف خانوادگی در کلاردشت”، ساعاتی پیش در رسانه ها بازتاب یافت و یک بار دیگر نگرانی ها در مورد افزایش زن کشی در کشور را شعله ور کرد. گزارش های منتشر شده از سوی منابع رسمی حکایت از آن دارند که در فاصله ی کوتاه سه روز، سه زن به دست مردان نزدیک زندگی شان جان باخته اند.
قتل همسر در کلاردشت با سلاح سرد
در اولین فقره از این سه قتل، مردی همسرش را در شهر کلاردشت به قتل رساند. وی در ابتدا قصد پنهان کردن حقیقت را داشت، اما در مواجهه با شواهد پلیس اعتراف کرد که به دلیل مشاجره و اختلافات خانوادگی، همسر خود را با سلاح سرد به قتل رسانده است.
قتل فجیع قهرمان مچ اندازی؛ هانیه بهبودی چطور جان باخت؟
هانیه بهبودی، قهرمان ۲۳ ساله مچ اندازی که برنامه هایی برای حضور در عرصه مربیگری ورزشی نیز داشت، قربانی دوم بود. در شب پانزدهم خرداد، وی با آثار خفگی، ضربه شدید به سر و در حالی که مچ های دستانش قطع شده بود به بیمارستان منتقل شد. متأسفانه تلاش پزشکان برای نجات او بی نتیجه ماند.
در ابتدا، همسر ۳۳ ساله اش ادعا کرد که هانیه دست به خودکشی زده است. اما در روند بازجویی، مجبور شد به جنایت تکان دهنده خود اعتراف کند. او گفته است که به دلیل انتشار تصاویر با حجاب نامتعارف از سوی هانیه در فضای مجازی و همچنین دریافت یک پیامک اشتباهی، به همسرش سوءظن پیدا کرده و به خشونت شدید و وحشیانه متوسل شده است.
او در اعترافات خود گفت:
- دخترم را به منزل مادرم بردم تا تنها بمانم.
- درگیری لفظی با همسرم به وجود آمد.
- او را خفه کردم، سرش را به زمین زدم و سپس با چاقوی قصابی، دستانش را بریدم.
- سپس موضوع را به مادرم گفتم و از صحنه گریختم.
این تراژدی، یکی از دردناک ترین نمونه های خشونت علیه زنان در ایران طی سال های اخیر است. کارشناسان اجتماعی معتقدند که باید این نوع خشونت های زناشویی با نگاه جدی تری از سوی قانون، آموزش و فرهنگ سازی ریشه یابی شود.
قتل زن ۵۳ ساله با چاقو در مانه و سملقان
در حادثه ای دیگر که دو روز پیش در مانه و سملقان رخ داد، مردی ۵۳ ساله همسر خود را با استفاده از چاقو به قتل رساند. بررسی های اولیه مأموران انتظامی نشان داد که علت اصلی این قتل نیز اختلافات خانوادگی بوده است. مرد، چند ضربه مرگبار به بدن همسرش وارد کرده بود که منجر به جان باختن زن شد.
این قتل ها، زنگ هشداری جدی برای جامعه ایران است. خشونت خانگی نه تنها فروکش نکرده، بلکه با شکل های فجیع تری خود را نشان می دهد. تحلیلگران امنیت اجتماعی تأکید می کنند که زن کشی به عنوان یک معضل ساختاری باید با دقت، شفافیت و سیاست گذاری هدفمند مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.
لزوم برخورد قانونی و اجتماعی با زن کشی
افزایش موارد قتل زنان توسط همسرانشان، پرسش هایی جدی را پیش روی نهادهای قضایی، پلیسی، آموزشی و رسانه ای قرار می دهد: چه عاملی زنان را این گونه بی دفاع در مقابل خشونت قرار می دهد؟ آیا قوانین حمایت از زنان در کشور برای پیشگیری از چنین فجایعی کافی است؟
در حالی که آمار رسمی از خشونت خانگی در ایران به دفعات منتشر نمی شود، اما نمود این خشونت را می توان در تیتر روزانه خبرها، در واکنش شبکه های اجتماعی و در احساس ناامنی روزافزون زنان در بطن جامعه دید.
نتیجه گیری
در شرایطی که جامعه با مشکلات اقتصادی و اجتماعی متعددی دست به گریبان است، افزایش نگران کننده زن کشی نشان می دهد که بحران هایی بنیادین تر در حال شکل گیری است. قتل ۳ زن توسط همسرانشان در سه روز، هشداری جدی برای جامعه، مسئولان و تصمیم گیران کشور است. تدوین سیاست گذاری های حمایتی، آموزش همگانی و اصلاح قوانین می توانند راه حلی برای توقف زنجیره خشونت باشند.
نظرات کاربران